350 και σήμερα!

August 26, 2015

Clean Monday

September 7, 2015

Happy New Yeah!

August 31, 2015

Σήμερα είναι Παραμονή 1ης Σεπτεμβρίου και για την πλειοψηφία των ψυχαναγκαστικών, αυτή η ημέρα είναι σαν, μην πω και καλύτερη από την 31η Δεκεμβρίου.

Η πρωτοχρονιά των ανθρώπων που θέλουν (θέλουμε) να τα έχουμε όλα σε κουτάκια είναι αύριο και αυτό σημαίνει δύο πράγματα: αφενός η αυριανή ημέρα θα έπρεπε να υπολογιστεί σαν αργία και να δεχόμαστε δώρα, αφετέρου: New Year’s Resolutions!

Processed with VSCOcam with f2 preset

Αφού κάνεις τον απολογισμό της σεζόν και του καλοκαιριού που πέρασε, κάθε Σεπτέμβριο, ακόμη και όταν πια έχουν περάσει χρόνια από το σχολείο, ξεκινάς σιγά σιγά να μπαίνεις σε τάξη. Σήμερα λοιπόν γράφω εδώ για να δεσμευτώ με κάποιο τρόπο για όσα θέλω να πετύχω μέχρι του χρόνου τέτοια μέρα, ή έστω μέχρι την επόμενη “Πρωτοχρονιά”, την κανονική:

1. Θα αρχίσω να τρέφομαι πιο υγιεινά. Έτσι αυστηρή που είμαι τώρα, γράφω και το μετανιώνω την ίδια στιγμή, αλλά όχι, πρέπει, θα έχω μόλις ένα cheat meal την εβδομάδα. Ουφ, το ‘πα, τα γραπτά μένουν και αν με δεις να τρώω burger και πίτσα συχνότερα έλα να μου το πεις- και φυσικά κάτσε στο τραπέζι να φάμε μαζί!

2. Θα τρέξω και φέτος τα 10km του Μαραθωνίου! Πήρα φόρα και πήγα να γράψω με τι χρόνο αλλά μαζεύτηκα και πάω στον επόμενο στόχο:

3. Θα σταματήσω να παραπονιέμαι. Κάπου διάβαζα ότι αν μια εβδομάδα βάλεις στόχο να μην παραπονεθείς για τίποτα, ξαφνικά η ζωή σου γίνεται πολύ καλύτερη. Σε αυτόν τον στόχο εξαιρούνται οι άνθρωποι που κινούνται αργά. Αυτοί οι άνθρωποι θα συνεχίζουν να με εκνευρίζουν και εγώ θα συνεχίσω να παραπονιέμαι για αυτό.

4. Θα σταματήσω να παρατηρώ τον κόσμο. Πάλι κάπου διάβασα ότι αυτό που μας αποτρέπει από το να είμαστε χαρούμενοι είναι το παρελθόν και το ότι ασχολούμαστε με το τι κάνουν οι άλλοι. True Story.

5.Θα βγάλω από τη ζωή μου ανθρώπους που δεν έχουν θέση σε αυτήν. Οι λόγοι μπορεί να ποικίλουν αλλά εν τέλει, μεγαλώνοντας είναι όλο και πιο δύσκολο- και ανούσιο- να διατηρείς σχέσεις μόνος σου.

6. Θα είμαι πιο οργανωμένη. Επειδή συνέχεια ξεχνάω τι έχω να κάνω θα σημειώνω τα πάντα και εύχομαι του χρόνου τέτοια μέρα να είμαι πιο ήρεμη, χάρη στην οργανωτικότητά μου!

7. Θα σταματήσω να διεκδικώ την αποδοχή των άλλων. Εν ολίγοις, θα κάνω ό,τι θεωρώ εγώ σωστό και ωραίο και όχι ό,τι θα εξασφαλίσει την αποδοχή των άλλων.

8. Θα πάω ένα ταξίδι. Δεν ξέρω που, δεν ξέρω πότε, δεν ξέρω πώς, αλλά θα πάω.

Αυτή που λες είναι η λίστα που έφτιαξα με τα πρώτα που μου ήρθαν στο μυαλό και θα ήθελα να πετύχω. Προτείνω να φτιάξεις και εσύ τη δική σου λίστα και να τις κοιτάξουμε την παραμονή της κανονικής Πρωτοχρονιάς, αυτή των άλλων! Τι λες;

Υ.γ εννοείται ότι δώρα γίνονται δεκτά.

2 comments

  1. Τι ωραία ιδέα!!!Παρόλο που είμαι ο “άνθρωπος της λίστας” δεν συνηθίζω να κάνω τέτοιου είδους λίστες γιατί “φοβάμαι” ότι θα συμβεί αυτό που λένε….”όταν κάνεις σχέδια,γελάει μαζί σου ο Θεός”!!!Αλλά αυτό με την υγιεινή διατροφή και με το να μην παραπονιέμαι,μου άρεσε πολύ!
    Υ.γ:Πάντως αυτή η εποχή μου φέρνει τόσες πολλές αναμνήσεις(σχολείο,αρχή της φοιτητικής ζωής,εξεταστικές και μετά βόλτες στη Θεσ/νίκη…κ.ά.) και μου δημιουργεί μια γλυκιά νοσταλγία!

    1. 🙂 και εγώ το φοβάμαι αυτό με τα πλάνα και τα σχέδια αλλά οι λίστες με κερδίζουν και τελικά ενδίδω στον πειρασμό και τις φτιάχνω! Για τη νοσταλγία συμφωνώ απόλυτα, αν δε, μπεις και στη διαδικασία “πριν 10 χρόνια τέτοια μέρα” πάει! 🙂

Leave a Reply

Read previous post:
350 και σήμερα!

Πώς να ξεκινήσω τη νέα σεζόν, αποφεύγοντας να σχολιάσω ότι οι διακοπές για τους περισσότερους από εμάς τελείωσαν, ότι από...

Close