Sleeping Beauty

February 22, 2017

Cherrybox, made in Spring.

March 17, 2017

3 day Juice Cleanse

March 6, 2017

Κάνε detox μου είπαν, θα είναι ωραία μου είπαν. Και έκανα.

Μια ωραία ημέρα το πήρα απόφαση, θα έκανα την πιο δύσκολη- για τα διατροφικά μου γούστα- δοκιμασία. Θα δοκίμαζα το 3μερο detox πρόγραμμα από “Το Βαζάκι”.

Τι είναι το πρόγραμμα:

3 μέρες, juice cleanse. Δεν τρως τίποτα, πίνεις μόνο χυμούς, που είναι γεμάτοι με φρούτα, και λαχανικά, δηλαδή βιταμίνες. Και αυτό θα το έκανα εγώ, που από τα γεμιστά τρώω μόνο τη γέμιση, από την πίτσα βγάζω την πιπεριά και στο σουβλάκι βάζω μόνο πατάτες.

Κάθε μέρα λοιπόν, πίνεις 5 χυμούς. Κάθε ένας είναι 580ml. Ένας είναι ο πρωινός σου, που έχει βάση το αμυγδαλόγαλα, 2 χυμοί έχουν βάση τα φρούτα και άλλοι 2 έχουν βάση τα λαχανικά.

Ξεκίνησα λοιπόν μια ωραία Πέμπτη και πρωί πρωί ήπια τον πρώτο χυμό που είχε αμυγδαλόγαλα, μπανάνα και κακάο, με άλλα λόγια είχε υπέροχη γεύση. Η πρώτη ημέρα ήταν η πιο παράξενη, καθώς δεν ήξερα τι έχω να περιμένω, αναρωτιόμουν “αν θα χορτάσω με αυτά” και  “αν θα τα καταφέρω”. Έτυχε να είναι η ημέρα που πήγα σε event και εκεί μόνο ένιωσα μια δυσκολία, στο να αντισταθώ στους δίσκους που περνούσαν από μπροστά μου με μικρά σοκολατάκια που υπό νορμάλ συνθήκες θα δοκίμαζα σίγουρα. Όχι, δεν πεινούσα, ποτέ δεν πείνασα, αλλά ένιωθα άβολα να στέκομαι σε έναν χώρο και να μην πίνω τίποτα, να μην τρώω τίποτα, απλά να είμαι εκεί. (αυτό το “απλά να είμαι εκεί” κράτα το, θα στο αναλύσω μετά.)

Τη δεύτερη μέρα το πρωί ήταν το δύσκολο κομμάτι της δικής μου detox εμπειρίας. Ανακατευόμουν και τρόμαξα ότι μάλλον δεν είναι για εμένα αυτά, και ότι πρέπει να σταματήσω. Πήρα τηλέφωνο στο Βαζάκι, μου είπαν ότι η ζαλάδα είναι ένα από τα συμπτώματα της αποτοξίνωσης και ότι εννοείται, αν θέλω να φάω ας φάω, αλλά δεν είναι ανησυχητικό. Μια ώρα μετά ήμουν μια χαρά και ούσα  Τοξότης αρνήθηκα να τα παρατήσω, συνέχισα με τους χυμούς και δεν έβαλα ίχνος μπουκιάς στο στόμα μου.

Μετά από αυτό, όλα απλώς κύλησαν! Ένιωθα μια ηρεμία, μια ευεξία που μακάρι να μπορούσα να κάνω δεξί κλικ save as, ώστε να μπορώ να την επαναφέρω όποτε χρειάζεται. Είχα ενέργεια, μάλιστα πήγα κανονικά γυμναστήριο τις 2 από τις 3 ημέρες και ήταν όλα όπως πάντα.

Δεν ξέρω αν έχασα κιλά μιας και δεν ζυγίζομαι! Ένιωσα όμως καλά, αφενός που τα κατάφερα, αφετέρου που έδωσα στον οργανισμό μου βιταμίνες που δεν είχε γνωρίσει ποτέ και εχμ, δεδομένου ότι επέστρεψα στην κανονικότητά μου, θα κάνει να ξαναδεί καιρό.

Την 4η ημέρα, δλδ την πρώτη μέρα μετά το detox, έρχονται οι τύψεις. Ό,τι έτρωγα ένιωθα πως διαλύει αυτό που είχα χτίσει. To πρωινό μου ήταν εχθρός της 3ήμερης προσπάθειάς μου, το μεσημεριανό μου έκανε ακόμα μεγαλύτερη ζημιά, ε στο απογευματινό άνθρωπος είμαι, το ξεπέρασα και έφαγα κανονικά, προσέχοντας μόνο να μην σοκάρω τον οργανισμό μου με υπερβολικά λιπαρά.

Συνολικά το ευχαριστήθηκα, ένιωσα ότι κάνω ένα δώρο σε εμένα διαφορετικό από Colourpop και ένιωσα υγιής. Σοκαρίστηκα με το πόσες φορές υπό νορμάλ συνθήκες θα έτρωγα κάτι επειδή δεν είχα τίποτα άλλο να κάνω, και όχι επειδή πεινούσα στα αλήθεια. Και τέλος, σοκαρίστηκα με αυτό που σου γράφω πιο πάνω, το “να είμαι απλώς κάπου”. Τι υπέροχο συναίσθημα να είσαι με όλες σου τις αισθήσεις, συγκεντρωμένος κάπου. Θα μου πεις γιατί πριν τι σε εμπόδιζε;

Ο γεμάτος σοκολατάκια δίσκος που περνούσε από μπροστά μου. 😉

2 comments

 1. Εντάξει, με έπεισες, θα το δοκιμάσω!
  Το πρόγραμμααποτοξίνωσης είναι ενα, ή επιλεγεις εσύ τους χυμούς ανάλογα με τις ανάγκες σου, πχ απώλεια βάρους κλπ;

  1. Γεια σου!!!
   Τους χυμούς τους επιλέγεις εσύ (ανάμεσα σε συγκεκριμένους), δεν γνωρίζω όμως αν προτείνονται άλλοι χυμοί για κάθε σκοπό!!
   Αν το κάνεις να μου πεις τις εντυπώσεις σου!! Καλή επιτυχία 😀

Leave a Reply

Read previous post:
Sleeping Beauty

Πέφτει η νύχτα στο Παλέρμο, πέφτει όμως και στην Αττική. Και μπορεί το πρωί να θέλω το χρόνο μου για...

Close